Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

„Člověk, který vleze do tygří klece, aby zachránil dítě, které tam spadlo, je hrdina; pokud tam vleze jen proto, aby exhiboval své pohrdání všemi pravidly a nezodpovědně tím ohrožuje nejen sebe, ale i mnoho jiných, kteří za jeho exhibici zaplatí životem, ten pro mne hrdina není.“

Halíka nemusím, ale tohle podepisuju.

1 0
možnosti
VS

Jakékoliv svobodné vyjádření názoru není vždy pozitivní ani obohacující, zvláště když je to názor hloupý. Ve středověku by si nikdo takovou sprostotu nedovolil, protože pro lidi byla víra stejně a ne-li více důležitým prvkem společnosti jako je dnes pro mnohé svoboda slova a lidská práva.

Mimochodem muslimové byli poraženi právě jenom díky křesťanství, které sjednotilo Evropu a díky několika zázračným vítězstvím. Ale jaké zázraky může očekávat Evropa dnes, když opovrhuje vírou a rouhá se Bohu?

1 0
možnosti
JR

J19a70r45a 12R52a64n32k

30. 1. 2015 8:52

Nerikejte, ze ve stredoveku by si nikdo takovou "sprostotu" nedovolil.....karikatury se nasly i v Pompei;-)

http://www.theodora.com/encyclopedia/c/caricature.html

0 0
možnosti
Foto

Já pátera Halíka vůbec nemusím, ale s jeho slovy souhlasím. Celé to šílené kolem Charlie se mi nelíbí a myslím, že ty karikatury jdou za hranu za účelem provokovat a vydělat přitom peníze.

Každý schází tím, čím zachází.

1 2
možnosti
Foto

Strašná neznalost historie. Církev nikdy nikoho neupálila.Spor s Galilem se nikdy netýkal sporu, zda se země točí kolem slunce aGalieo nikdy nepronesl výrok a přece s točí.  Korán a Bible má víc společného než rozdílného???To snad nikdo, kdo se aspoň povrchně seznámil s Koránem a Biblí nemůže myslet vážně.  Korán jezaložen na návodu jak ovládnout svět. Židovská Tóra, Starý i Nový zákon nejsou knihy autorizovanésamotným Bohem. Jsou jím pouze inspirovány a často si protiřečí. Slova Koránuvšak vyšla přímo od Boha prostřednictvím archanděla Gabriela a prorokemMohamedem byla bezprostředně zaznamenána. Nelze je proto nijak upravovat avzhledem k jejich jednoznačnosti a stručnosti ani příliš odlišně vykládatjejich smysl.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že máte vesměs pravdu. Nicméně postoj k této události je soukromou věcí každého. Takže kdo se necítí být Charlie, nemusí být kolaborant.

Názor pana Halíka je ovšem velmi silně diskutabilní a není to poprvé, kdy s ním velmi silně nesouhlasím. Všimněte si, jak jsem tolerantní.

CV pana Halíka najdete např. zde:

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150128_445948_blogidnes

1 0
možnosti
DT

Stejně jako jednotlivý Rus nic nezmohl proti Stalinovi a jednotlivý Němec proti Hitlerovi (a bylo dost o ústa, se o to pokoušet), tak většina mlčenlivě tolerovala řádění "komunistů" - a stejně tak dnes mlčí jednotliví muslimové. A pokud jsou zhnusení těmi nechutnými rádobyvtipnými karikaturami - tak je naprosto chápu. Jsem také, a to nejsem ani muslim ani křesťan, mám jen jakous-takous morálku, která mi udává hranice toho, co se ještě dá tolerovat a co mimo mísu. Tyhlety exhibicionistické "karikatury" mimo mísu byly. A byly také samoúčelné, když pominu účelnost přilévání oleje do ohně extremismu na obou stranách. Rv

2 2
možnosti
Foto

Vaše lascivní fotografie je taky exhibicionistická, i když mně se líbí! ;-D

1 2
možnosti
Foto

Opatrně volte slova! Nejsem Charlie a kolaborant už vůbec ne! Váš spisek je přinejmenším na „přes ústa plochou dlaní“.

4 1
možnosti
Foto

Zkuste to přečíst ještě jednou a bez hněvu. Taky jsem to učinil, a trochu jsem změnil původní názor.

1 1
možnosti
AS

A19d19a43m 91S58t41a46v57a

28. 1. 2015 17:39

Jsem kolaborant ! Podle Marka Lichtenberka - demagoga.

3 1
možnosti
Foto

Ne, Vy jste Adam Stava. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS