Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Lichtenberkuváš článek beru jako další MEGA REFERENCI Va potvrzení, že svou práci dělámdobře.

Chápe, z čeho se skládá NÁJEM? Především z odpisů. A jak se vytvoříODPISY? - No z investic přece. A kdo musí investovat? No obce nebo jejichvodárny, to dá rozum. Takže co to vlastně dostávají ty obce od koncernů NÁJEM=ODPISY? Vratku peněz, které předtím musely investovat?

Postavtedům, já v něm budu bydlet a během 70 let vám vrátím to, co jste do jehopostavení investoval. ;-D

Taková drobnost. Měly OBCE A JEJICH VODÁRNY k dispozici OPISY i bez koncernů,nebo ne, dokud byly v pozici správce a provozovatele vlastní infrastruktury?

Chápete rozdíl mezi ZISKEM a NÁJMEM?

Slyšel jste někdy okresní či krajskévodárny? Polovinarepubliky takto funguje a dobře. Obecní majitelé mají zcela jiné priority nežkoncerny. Tvrdíte, že obce nejsou schopné samy provozovat vodovody a kanalizace. Tady máte důkaz, že to pro obce může fungovat dobře -https://youtu.be/HqTTpVf-ZaE

Míra zisku v řádech jednotek procent u koncernů? To vám zbaští už jenmálo občanů, zkuste něco jiného http://pravdaovode.cz/cena-vody/ Víte, jak "koncernofilové" regulujíkoncernům zisky? Kolik ty vámi uváděná údajná procenta zisku jsou veskutečnosti? http://pravdaovode.cz/politik-hluchy-a-slepy/

"Zaručené" informace o mě - k těm se hlásím. Mám je v MEGAREFERENCÍCH a vás tam přidám, pane Trautneberku: http://pravdaovode.cz/muj-pribeh/hanopisy/.

0 1
možnosti

Když v Berlíně občané cestou petice donutili město, aby si hospodaření s vodou odkoupilo zpátky, klesla cena vody neprodleně o 15%.

Tolik příklad z praxe.

Zdá se, že vaše teorie říká nesmysly...

0 2
možnosti

Pochopitelně, že klesla. Protože v momentě, kdy majitelem vodovodu je radnice, je rozhodnutí o ceně vody více politické, než ekonomické rozhodnutí. O tom právě autor píše. Nesmysly říkáte Vy.

1 2
možnosti

P59e12t29r 59B86ü59r39g96e62r

20. 4. 2016 10:32

Vodovod ve správě obce je pro její obyvatele výhra z dlouhodobého hlediska. V článku jsem nenašel žádná relevatní fakta, která by touto skutečnost zpochybnila

4 2
možnosti

To není článek přinášející informace. Koncernům se nehodí ;-€, že se někde mluví o tom, že si českou vodu umíme prodávat sami a cizince k tomu nepotřebujeme. Tak vyjde toto - abyste nesledovali toto - http://pravdaovode.cz/vodarny/

0 0
možnosti

V čem je to výhra? Že až trubky shnijí, neebude na nové, protože se bude muset postavit školka, hasičárna, chodník z hospody, zkrátka mnohem viditelnější věci, které obecním radním lépe zajistí znovuzvolení?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS