Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Tak nevím, zda by jste si přezdívku Pitomio neměl taky vztáhnout na sebe.

Nevím, kde jste přišel na 7 respektive 12 tis. znásilnění u nás... a se zapojením Anežky Hrůzově do článku vám z toho vyšel naprosto parádní maglajz.

Takže popořádku:

Podle Eurostatu (doufám, že to je pro vás dostatečně relevantní zdroj dat) se počet případů v kategorii "rape", tedy znásilnění, dlouhodobě v ČR pohybuje na úrovni 480-660 případů ročně. V roce 2016 bylo u nás zaznamenáno 649 případů znásilnění, což obnáší 6,15 případů na 100 tis. obyvatel.

Pro srovnání: ve Švédsku se v roce 2016 odehrálo 6 311 případů znásilnění, na 100 tis. obyvatel je tak zaznamenáno 64,06 případů znásilnění.

Co nám tato čísla říkají? Například to, že ve Švédsku je 10ti násobně větší riziko, že dívka bude znásilněna, než v ČR. A otázka zní: proč takový rozdíl? Normální člověk zná odpověď velmi dobřě. Liberálně-neomarxistický extrémista na to nepřijde nikdy, spíše se postará o cenzuru dat (respektive článků s touto tématikou). A tak skutečnost, že v centru univerzitního města Uppsaly se např. 80% dívek necítí bezpečně, se můžete dozvědět pouze z necenzurovaného tisku...

Takže pokud bychom měli pojmenovat problém, tak bychom měli v souvislosti s migrací hovořit o riziku nárůstu počtu znásilnění až na desetinásobek (vztaženo na 100 tis. obyvatel). A měli bychom hovořit taky o tom, že pro dívky v řadě měst by se volný pohyb po ulicích večer stal nebezpečný. To jsou holá fakta, fakta o níž žádný neomarxistický liberální nácek nechce slyšet.

A jak je to s ověřováním zveřejněných informací? P. Trachtová mj. prohlásila: "Tak případů znásilnění se denně dějou stovky..." Myslím, že se redaktorka ČRo dopustila trestného činu šíření poplašné zprávy, minimálně pustila do světa brutální lež / fake news. Pokud bych vzal nejnižší možnou hranici "stovek znásilnění", tj. 200 znásilnění denně, tak mi jednoduchým přenásobením počtem dní vyjde, že dle Trachtové v ČR dojde každý rok k 73 tisícům znásilnění !

To je sprostá lež !

35 2
možnosti
VK

zejmena v kombinaci s nadpisem je to blogersky trapas mesice...

12 0
možnosti
JC

J78i34r81i 42C22e53e

3. 7. 2019 11:52

Ty tisíce případů znásilnění mají zdroj v nějakém aktivistickém výzkumu, který je opřený o zeď, resp. o subjektivní pocity respondentů... Odpovídající vyjádření retardorky týdeníku Respekt, Sylvie Lauder: "Denně mě muži svlékají pohledem a ohmatávají očima".

S tím Švédskem - rozdíl je dán jinak formulovanou skutkovou podstatou TČ znásilnění, která pokrývá více typů lidské činnosti.

0 0
možnosti
PV

S tím aktivistickým výzkumem založeném na subjektivních pocitech plně souhlasím, u té druhé části si nejsem moc jistý, zda je rozdíl opravdu formulován jinou skutkovou podstatou TČ.

Vedle údajů o znásilnění (rape) jsou v přehledech Eurostatu i kategorie sexual assault (sexuální napadení; v ČR 6,77 případů na 100 tis. obyvatel, ve Švédsku 111,32, tj. 16 x více) a kategorie sexual violence (sexuální násilí, v ČR 13,06 případů na 100 tis. obyvatel, ve Švédsku 179,48, tj. téměř 14 x více).

Z výše uvedeného se zdá, že z hlediska statistik Eurostat docela rozlišuje, co je znásilnění a co sexuální napadení. Ve všech kategoriích s přehledem "vítězí Švédsko" 10 až 16 násobně. Nikde nevidím anomálii, že by se v jednom státě něco posuzovalo jako znásilnění a v druhém by totéž bylo chápáno jako pouhé sexuální napadení....

3 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Marek Lichtenberk
představitel iniciativy za svobodná média "Slabiky.cz"

Seznam rubrik